Категория: СВЯТ

Турция вече е 99% Ердоган! Радев присъствал на встъпването му в длъжност

Показателно е, че първото заседание на новото правителство ще бъде в джамия Проф. Владимир Чуков, експерт по международна сигурност След 95 години парламентарна система в Турция, вчера клетва положи президентът… Read more »

Посолството на Русия в САЩ посъветва ЦРУ да актуализира картата на страната

/КРОСС/ В отговор на поздравление от Централното разузнавателно управление (ЦРУ) за участието в четвъртфиналите на Световното първенство по футбол посолството на Руската федерация в САЩ посъветва американското разузнаване на актуализира… Read more »

Отстраниха главния прокурор в Румъния

/КРОСС/Румънският президент Клаус Йоханис се подписа под документ за отстраняването на главния прокурор за борба с корупцията Лаура Кьовеши, съобщи Romania Insider. Йоханис се съобрази с решението на Конституционния съд… Read more »

Реджеп Таип Ердоган встъпва в длъжност като президент на Турция

Реджеп Eрдоган встъпва официално в длъжност като президент на Република Турция в понеделник. Той ще положи клетва на първото заседание на новоизбрания парламент на страната. Държавният глава Румен Радев ще… Read more »

Президентът на Русия Владимир Путин обяви руските футболисти за герои

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин обяви футболистите от националния отбор за герои. Той е останал много доволен и горд от представянето на тима при първото домакинство на страната на… Read more »

Над 18 хиляди държавни служители в Турция бяха уволнени с декрет

Над 18 хил. държавни служители бяха уволнени в Турция с декрет-закон, публикуван в „Държавен вестник“ днес, съобщи БНТ. Половината от освободените са от редиците на силите за реда, но има… Read more »

Бил Гейтс: Хората живеят по-дълго и здравословно от всякога

Милиардерът-филантроп привежда конкретни статистически данни Светът се подобрява и хората живеят все по-добре, коментира на страницата си в Twitter основателят на Microsoft Бил Гейтс, който в последните години се е… Read more »

Кремъл съобщи официално, че срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки

/КРОСС/ Пресслужбата на Кремъл обяви, че срещата на високо равнище между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки,… Read more »

Китай инвестира в чипове повече от Европа и Япония заедно

В последните три години вложенията на местните компании в развитие на полупроводниковата индустрия бележат петкратен ръст. Тази година за първи път Китай ще изпревари по инвестиции в производство на чипове… Read more »