Категория: Икономика

Изкупуват костилки от череши за гориво

Костилките от кюстендилските череши все по-често се изкупуват, за да се ползват като алтернативно гориво за отопление. Това се прави заради икономии, макар тази пролет цената за костилките да се… Read more »

Да се премахне от чл. 417 от ГПК, по който банки съдят хората, иска неправителствена организация

Да се премахне чл. 417 от Гражданския процесуален кодекс, по който банки съдят длъжници, искат от Центъра за европейска интеграция на България и за защита на правата на човека. Това… Read more »

Борисов нареди проверка на сделката за ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството… Read more »

Одобриха субсидии за 1,5 млрд. по селската програма

До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ е одобрена субсидия на стойност над 1,5 млрд. лева. С около 5000 кандидати са сключени… Read more »

САЩ достигнаха най-големия дълг по кредитни карти в историята си

САЩ достигнаха най-големия дълг по кредитни карти в историята си

Хотелиери: Да наемаш работници от Беларус и Молдова, за да спасиш туризма е като да страдаш от тежка болест и да се лекуваш с аналгин

Да наемаш работници от Беларус и Молдова, за да спасиш туризма е като да страдаш от тежка болест и да се лекуваш с аналгин, твърдят хотелиери пред БургасИнфо. Кризата за… Read more »

Държавата купува дружеството „Дунарит“ в Русе

Решението за изкупуване на дълговете на дружеството за 67 милиона лева бе оповестено на нарочен брифинг. Решението е взето след анализ и среща със синдикатите и с изпълнителния директор, основната… Read more »

Китайци искат да строят магистралата Русе – Велико Търново

Китайски инвеститори се интересуват от изграждането на магистралата Русе – Велико Търново, съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Възможностите за строежа бяха обсъдени вчера от министър Николай Нанков… Read more »